Most commonly asked English Questions in all competitive Exams (Practice set 8)

By HH Team | Views: 328

 

Q1:
Select the synonym of
bounder


A) lout B) mediocre
C) done D) decorous

   

Answer1: A) lout

Q2:
Select the synonym of
shimmering

A) stolid B) glinting
C) daft D) daffy

Answer2: B) glinting

Q3:
Select the antonym of
apocalypse

A) catastrophe B) miracle
C) decimation D) holocaust

Answer3: B) miracle

Q4:
Select the synonym of
astonish

A) mundane B) empress
C) overwhelm D) calm

Answer4: C) overwhelm

Q5:
Select the synonym of
spartan

A) garish B) forgiven
C) civilized D) brave

Answer5: D) brave

Q6:
Select the antonym of
outlandish

A) droll B) kinky
C) common D) grotesque

Answer6: C) common

Q7:
Select the synonym of
gaudy

A) modest B) showy
C) refined D) sophisticated

Answer7: B) showy

Q8:
Select the antonym of
ingestion

A) gulp B) slug
C) excrete D) chug

Answer8: C) excrete

Q9:
Select the antonym of
intrinsic

A) elemental B) innate
C) connate D) acquired

Answer9: D) acquired

Q10:
Select the synonym of
nifty

A) dandy B) obnoxious
C) grody D) gross

Answer10: A) dandy

Q11:
Select the synonym of
incinerate

A) parch B) moderate
C) ignite D) quench

Answer11: C) ignite

Q12:
Select the antonym of
diligence

A) lethargy B) exertion
C) vigor D) assiduity

Answer12: A) lethargy

Q13:
Select the antonym of
deliberate

A) judge B) imprudent
C) cogitate D) argue

Answer13: B) imprudent

Q14:
Select the antonym of
amenable

A) responsive B) pliable
C) docile D) unsusceptible

 Answer14: D) unsusceptible

Q15:
Select the antonym of
ogle

A) leer B) gaze
C) ignore D) gawk

Answer15: C) ignore

Q16:
Select the antonym of
genteel

A) uncivilized B) stuffy
C) urbane D) prim

Answer16: A) uncivilized

Q17:
Select the synonym of
deprive

A) bestow B) confer
C) dispossess D) endow

Answer17: C) dispossess

Q18:
Select the antonym of
VILE

A) virtuous B) coarse
C) vicious D) abject

Answer18: A) virtuous

Q19:
Select the antonym of
sacred

A) pious B) hallowed
C) divine D) profane

Answer19: D) profane

Q20:
Select the antonym of
castigated

A) approve B) rate
C) flay D) drub

Answer20: A) approve

Q21:
Select the antonym of
coalesce

A) separate B) adhere
C) cleave D) amalgamate

Answer21: A) separate

Q22:
Select the synonym of
carnal

A) chaste B) sensual
C) decent D) spiritual

Answer22: B) sensual

Q23:
Select the synonym of
cheeky

A) nervous B) aghast
C) brash D) startled

Answer23: C) brash

Q24:
Select the synonym of
spine

A) supple B) vertebrae
C) rotund D) grime

Answer24: B) vertebrae

Q25:
Select the antonym of
mere

A) unadorned B) immense
C) sheer D) blunt

Answer25: B) immense

Q26:
Select the antonym of
avid

A) apathetic B) desirous
C) devoted D) fanatical

Answer26: A) apathetic

Q27:
Select the antonym of
fidgety

A) composed B) restive
C) twitchy D) antsy

Answer27: A) composed

Q28:
Select the synonym of
rot

A) mature B) stagnate
C) smell D) decay

Answer28: D) decay

Q29:
Select the synonym of
incursion

A) hurt B) retreat
C) aggression D) cut

Answer29: C) aggression

Q30:
Select the synonym of
purge

A) evacuate B) pressurize
C) thrust D) float

Answer30: A) evacuate

Q31:
Select the antonym of
feign

A) bluff B) affect
C) act D) fact

Answer31: D) fact

Q32:
Select the synonym of
reassert

A) renounce B) acknowledge
C) disbelief D) conceal

Answer32: B) acknowledge

Q33:
Select the synonym of
scarcity

A) opulence B) myriad
C) plethora D) dearth

Answer33: D) dearth

Q34:
Select the synonym of
transient

A) lacerate B) ephemeral
C) perpetual D) enduring

Answer34: B) ephemeral

Q35:
Select the antonym of
demure

A) humble B) bold
C) coy D) sober

Answer35: B) bold


Also Practice: Most commonly asked English Questions in all competitive Exams (Practice set 7)

 

Practice our complete set

Thank you for your feedback!