Top 25 BOOTSTRAP MCQ Questions and Answers Exercise (Set 4/4)

By HH Team | Views: 992

Q 1. Which of the following bootstrap style is used to add standard links to .navbar?

  1. .navbar-link

  2. .link

  3. .form-link

  4. None of the above.

Answer : A

 

Q 2. Which of the following bootstrap style is used to align .nav links, forms, buttons, or text to left or right in a .navbar?

  1. .navbar-align

  2. .navbar-left, .navbar-right

  3. .alignment

  4. None of the above.

Answer : B

 

Q 3. Which of the following bootstrap style is to be used if you want the .navbar fixed to the top of the page?

  1. .navbar-top

  2. .navbar-fixed

  3. .navbar-fixed-top

  4. None of the above.

Answer : C

 

Q 4. Which of the following bootstrap style is to be used if you want to create a .navbar that scrolls with the page?

  1. .navbar-static-top

  2. .navbar-fixed

  3. .navbar-fixed-top

  4. None of the above.

Answer : A

 

Q 5. Which of the following bootstrap style is to be used if you want to create an inverted .navbar with a black background and with white text?

  1. .navbar-reverse

  2. .navbar-inverse

  3. .navbar-inverted

  4. None of the above.

Answer : B

 

Q 6. Which of the following bootstrap style is used to create a .breadcrumb?

  1. .breadcrumb

  2. .navbar

  3. .menu

  4. None of the above.

Answer : A

 

Q 7. Which of the following bootstrap style is used to create a .pagination?

  1. .breadcrumb

  2. .pagination

  3. .menu

  4. None of the above.

Answer : B

 

Q 8. Which of the following bootstrap style can be used to customize .pagination links?

  1. .disabled, .active

  2. .pagination-active, .pagination-disabled

  3. .menu-active, .menu-disabled

  4. None of the above.

Answer : A

 

Q 9. Which of the following bootstrap style can be used to get different size items of .pagination?

  1. .lg, .sm

  2. .pagination-lg, .pagination-sm

  3. .menu-lg, .menu-sm

  4. None of the above.

Answer : B

 

Q 10. Which of the following bootstrap style can be used to create a pager on a page?

  1. .pager

  2. .pagination

  3. .nav

  4. None of the above.

Answer : A

 

Q 11. Which of the following bootstrap style can be used to align .pager buttons?

  1. .pager-previous, .pager-next

  2. .previous, .next

  3. .link-previous, .link-next

  4. None of the above.

Answer : B

 

Q 12. Which of the following bootstrap style can be used to get a muted look on a pager button?

  1. .pager-disabled

  2. .disabled

  3. .link-disabled

  4. None of the above.

Answer : B

 

Q 13. Which of the following is correct about Bootstrap badges?

  1. Badges are similar to labels; the primary difference is that the corners are more rounded.

  2. Badges are mainly used to highlight new or unread items.

  3. To use badges just add <span class="badge"> to links, Bootstrap navs, and more.

  4. All of the above.

Answer : D

 

Q 14. Which of the following is correct about Bootstrap jumbotron?

  1. This component can optionally increase the size of headings and add a lot of margin for landing page content.

  2. To use the Jumbotron: Create a container <div> with the class of .jumbotron.

  3. Both of the above.

  4. None of the above.

Answer : C

 

Q 15. Which of the following bootstrap styles can be used to create a default progress bar?

  1. .progress, .progress-bar

  2. .nav-progress

  3. .link-progress-bar

  4. None of the above.

Answer : A

 

Q 16. Which of the following bootstrap styles can be used to create progress bars with different styles?

  1. .progress-bar-success, .progress-bar-info, .progress-bar-warning, .progress-bar-danger

  2. .success, .info, .warning, .danger

  3. .progress, .progress-bar

  4. None of the above.

Answer : A

 

Q 17. Which of the following bootstrap styles can be used to create a striped progress bar?

  1. .progress-bar-success, .progress-bar-info, .progress-bar-warning, .progress-bar-danger

  2. .success, .info, .warning, .danger

  3. .progress-striped.

  4. None of the above.

Answer : C

 

Q 18. Which of the following bootstrap styles can be used to create an Animated progress bar?

  1. .progress-active

  2. .active

  3. .progress-striped.

  4. None of the above.

Answer : B

 

Q 19. Which of the following bootstrap styles can be used to create a Stacked progress bar?

  1. .progress-stacked

  2. .progress

  3. .progress-stack.

  4. None of the above.

Answer : B

 

Q 20. Which of the following is correct about bootstrap media objects?

  1. These are abstract object styles for building various types of components (like blog comments, Tweets, etc.) that feature a left-aligned or right-aligned image alongside the textual content.

  2. The goal of the media object is to make the code for developing these blocks of information drastically shorter.

  3. Both of the above.

  4. None of the above.

Answer : C

 

Q 21. Which of the following is correct about bootstrap media objects?

  1. These are abstract object styles for building various types of components (like blog comments, Tweets, etc.) that feature a left-aligned or right-aligned image alongside the textual content.

  2. The goal of the media object is to make the code for developing these blocks of information drastically shorter.

  3. Both of the above.

  4. None of the above.

Answer : C

 

Q 22. Which of the following is correct about bootstrap panels?

  1. Panel components are used when you want to put your DOM component in a box.

  2. To get a basic panel, just add the class .panel to the <div> element. Also add class .panel-default to this element.

  3. Both of the above.

  4. None of the above.

Answer : C

 

Q 23. Using which of the following ways you can add a header to a panel?

  1. Use the .panel-heading class to easily add a heading container to your panel.

  2. Use any <h1>-<h6> with a .panel-title class to add a pre-styled heading.

  3. Both of the above.

  4. None of the above.

Answer : C

 

Q 24. Which of the following class can be used to add a footer to a panel?

  1. .panel-footer

  2. .footer

  3. .panel

  4. None of the above.

Answer : A

 

Q 25. Which of the following is correct about bootstrap wells?

  1. A well is a container in <div> that causes the content to appear sunken or an inset effect on the page.

  2. To create a well, simply wrap the content that you would like to appear in the well with a <div> containing the class of .well.

  3. Both of the above.

  4. None of the above.

Answer : C

 

Also Practice :



Thank you for your feedback!