Most commonly asked English Questions in all competitive Exams (Synonyms and Antonyms) (Practice set 11)

By HH Team | Views: 335

Q1: 
Select the synonym of
Pageant

A) Show B) Gallant
C) Beauty D) Sovereign

Answer1: A) Show

Q2:
Select the synonym of
preacher

A) atheist B) agnostic
C) evangelist D) pagan

Answer2: D) pagan

Q3:
Qualm

A) confidence B) misgiving
C) doubt D) worry

Answer3: A) confidence
Explanation:
Qualm means feeling confused, uneasy, very doubtful, and being in worry.
Hence, among the given options, Qualm is the opposite of Confidence.

Q4:
Select the synonym of
preacher

A) atheist B) agnostic
C) evangelist D) pagan

Answer4: D) pagan

Q5:
Select the antonym of
obligation

A) bond B) burden
C) commitment D) irresponsibility

Answer5: D) irresponsibility

Q6:
Select the antonym of
facade

A) frontage B) semblance
C) veneer D) reality

Answer6: D) reality

Q7:
That which cannot be seen

A) Invisible B) Unseen
C) Intangible D) All of the above

Answer7: A) Invisible

Q8:
Select the synonym of
crown

A) frown B) apex
C) nadir D) base

Answer8: B) apex

Q9:
Select the synonym of
metropolitan

A) idyllic B) arcadian
C) bucolic D) urbane

Answer9: D) urbane

Q10:
Select the antonym of
pompous

A) modern B) turgid
C) modest D) vain

Answer10: C) modest

Q11:
Select the antonym of
flog

A) whop B) compliment
C) flay D) flax

Answer11: B) compliment

Q12:
Select the synonym of
genre

A) celebrity B) common man
C) category D) pleasant

Answer12: C) category

Q13:
Select the antonym of
jaunt

A) halt B) excursion
C) stroll D) ramble

Answer13: A) halt

Q13:
Select the synonym of
proscriptive

A) squalid B) exiguous
C) excessive D) thrifty

Answer13: C) excessive

Q14:
Select the antonym of
whirl

A) swirl B) peace
C) flurry D) surge

Answer14: B) peace

Q15:
Select the antonym of
virtuous

A) vile B) chaste
C) kosher D) celibate

Answer15: A) vile


Practice our complete set

Thank you for your feedback!